Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Председателят на АИКБ Васил Велев обясни в сутрешния блок

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Председателят на АИКБ Васил Велев обясни в сутрешния блок
Коментари Харесай

АИКБ: Започват протести, ако не падне още цената на тока

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Председателят на АИКБ Васил Велев изясни в утринния блок на БТВ, че има възможност да стартират митинги поради повдигането цената на тока:

" Подаваме сигнал до прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и ГДБОП за цената на тока. Предприятията не могат да работя на загуба дълго време. Структуроопределящи предприятия стопираха работа, след тях по веригата ще спрат и още. Поискахме оставки Топлоелектрическа централа " Марица - Изток " два, това са повтарящи се дългогодишни феномени. Вдига се цената в интерес на определени лица, които търгуват с сила. 

Колкото повеме пари отиват за електрическа енергия, парите за заплатите понижават, тъй като средствата отиват в джоба на енергийни олигарси. Искаме оставки. Трябва да се направи разбор на държанието на Българския енергиен холдинг. 
Има спрени предприятия, с цел да няма банкрут. Десетки хиляди работят в тях. От през днешния ден имаме нормализация на цената, Топлоелектрическа централа Марица изток проработи с 5 блока, има притаяване на причинителите, само че техните дейния са закрепени.

КЕВР постоянно проверява постепенно, там периодите са такива. Ние ги насочваме към съответни обстоятелства и събития. Протести ще има, в случай че истуацията не се възстановява. " - изясни Велев. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР